0351 421 885 office@vitaplusmedical.ro

Psihologie Craiova

Se lucrează cu și fără CAS

Psihologi (cu CAS):

  • Dr. Psiholog Antonie Anca

Psihologi (fără CAS):

  • Popescu Carmen
  • Psiholog Constantinache Alina

Specialităţi: Psihologie Clinică şi Consiliere psihologică;  Psihologia Muncii şi Organizaţională;  Psihologia Transporturilor;  Psihologie Aplicată în Domeniul Securităţii Naţionale

  • Psiholog Mirea Florentina

Servicii oferite:

  • Consult de specialitate

cabinet psihologie craiova

Psihologia este stiinta care studiaza comportamentul si mintea umana. Mai exact, psihologia este un demers stiintific prin care se obtin cunostinte prin metode sistematice si obiective; psihologii studiaza comportamentul – ceea ce face referire la orice actiune sau reactie ce poate fi masurata sau observata; psihologii studiaza mintea – ceea ce face referire atat la starile mentale constiente cat si inconstiente.

In  nostrum,  specialitatea Psihologie are urmatoarele aplicatii:

  • Psihologie clinica : consultul de psihologie clinica este un examen psihologic complementar in scopul nuantarii si integrarii diagnosticului psihiatric.
  • Psihologia muncii : completeaza investigatiile medicale solicitate de medicul de medicina muncii pentru intocmirea fisei de aptitudine necesara la angajarea intr-un post de munca, examenul periodic sau de reluare a activitatii.

Neurofeedback – metodă de tratament non invazivă, relativ nouă în România, care folosește impulsuri transmise de creierul uman către un soft prin intermediul unor senzori amplasați la nivelul capului pacientului!

☑️ Neurofeedbackul se adresează problemelor legate de dereglarea funcțiilor creierului. Numeroase afecțiuni au la bază lipsa unei reglări naturale a creierului și a proceselor implicate. Putem să includem aici probleme precum anxietate și depresie, dificultăți de atenție, tulburări de comportament, dereglări ale somnului, dureri de cap, simptome premenstruale, instabilitate emoțională etc. De asemenea, neurofeedbackul abordează afecțiuni ale creierului precum crize epileptice, tulburări de spectrul autist și paralizii cerebrale.
☑️ Creierul produce activități electrice, care sunt înregistrate pe electroencefalograma sub forma unor unde cerebrale. Undele cerebrale de frecvențe diverse sunt asociate unor stări mentale. De pildă, o apariție bruscă de unde lente (alfa sau teta) în cursul unei acțiuni, poate indica ca atenția persoanei respective este distrasă în acel moment de la efectuarea acțiunii. Treningul terapeutic poate reduce tendința de distracție a atenției prin micșorarea activitătii cu unde lente (teta), reducându-se starea de neliniște și agitație și îmbunătațindu-se capacitatea de concentrare.
☑️ O ședință de neurofeedback durează 30 minute. Pentru a acumula efecte pozitive, se recomandă 2-3 ședințe săptămânal. Când situația impune, se pot face 2 sau 3 ședințe în aceeași zi, cu scurte pauze între ele. Fiind un proces de învățare, sunt necesare minimum 20 de ședinte, pentru ca starea de funcționare mai bună, să devină permanentă.
☑️ La începutul terapiei cu Neurofeedback, se va face o evaluare psihologică detaliată, apoi va începe antrenamentul creierului. După 20 de ședințe, se face o altă evaluare psihologică, iar rezultatele acestea vor fi comparate cu cele inițiale.

 

 

PSIHOLOGIE
(TARIFE PENTRU SERVICII MEDICALE NEDECONTATE PRIN CAS)

Psiholog clinician MIREA FLORENTINA

PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ / ședință 50 minute 100 LEI
LOGOPEDIE / ședință 50 minute 60 LEI
REFERAT 100 LEI

NEUROFEEDBACK

NEUROFEEDBACK – EVALUARE INIȚIALĂ
NEUROFEEDBACK / ședință 45 minute
NEUROFEEDBACK / pachet 20 ședințe

150 LEI
120 LEI
1900 LEI

Dr. psiholog ANTONIE ANCA

PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ / ședință 150 LEI
EVALUARE COMISIA DE HANDICAP COPII / ADULȚI 150 LEI
EVALUARE C.J.R.A.E. (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională) 150 LEI
EXPERTIZA MUNCII – PENTRU PENSIONARE 150 LEI
AVIZ PSIHOLOGIC DE CUPLU PENTRU F.I.V. (fertilizare in vitro) 230 LEI
EVALUARE PSIHOLOGICĂ 150 LEI

Psiholog CONSTANTINACHE ALINA

AVIZ PSIHOLOGIC  pentru angajare / control periodic / conduce mașina unității /școlarizare / înscriere concurs 70 LEI
AVIZ PSIHOLOGIC PENTRU PORT ARMĂ 100 LEI
EVALUARE PSIHOLOGICĂ PERIODICĂ A PERSONALULUI 70 LEI
EVALUAREA GRADULUI DE DISCERNĂMÂNT 150 LEI
EVALUARE PSIHOLOGICĂ PENTRU COMISIA DE CAPACITATE A MUNCII 150 LEI
EVALUARE COMISIA DE HANDICAP COPII / ADULȚI 150 LEI